Fundacja Autotesto

Odzyskaj
swoje pieniądze

Do naszej firmy bardzo często zgłaszały się osoby oszukane przez nieuczciwych sprzedawców samochodów używanych. Osoby te często nie miały wystarczającej wiedzy prawnej ani środków finansowych, żeby dochodzić swoich praw na drodze sądowej. Szukając pomocy odbijały się od wielu drzwi i najczęściej rezygnowały z prób odzyskania swoich pieniędzy, co tylko utwierdzało oszustów w przekonaniu o ich bezkarności.

Czym się zajmujemy?

Edukujemy

Jesteśmy partnerem uczciwych firm zajmujących się sprzedażą samochodów i bardzo popieramy etyczne praktyki. Choć nie wszystkie komisy, jak i nie wszyscy sprzedawcy chcą nas nabrać, powinniśmy mieć na względzie, że należy uważać i dokładnie sprawdzać samochody przed ich zakupem.

Czy to właściwie możliwe? Tak, ale z pomocą specjalistów. Jako fundacja pomagająca poszkodowanym przy zakupie samochodu, zalecamy przed transakcją zlecenie sprawdzenia stanu auta firmom, które zajmują się tym profesjonalnie. Jedną z nich jest Autotesto - Ogólnopolska Sieć Ekspertów Samochodowych, czyli nasz Fundator. Zapraszamy do zapoznania się z możliwościami, jakie oferuje.

Pomagamy po zakupie "oszukanego" samochodu

Naszym celem jest niesienie pomocy osobom oszukanym przez nieuczciwych sprzedawców.

W ramach tej pomocy udzielamy porad prawnych, dokonujemy analiz przypadków, służymy wsparciem. Dzięki nam osoby oszukane wiedzą, jakie kroki należy podjąć, aby poradzić sobie z zaistniałą sytuacją.

Pomogliśmy już wielu osobom

Cele Statutowe

1. Udzielanie pomocy osobom poszkodowanym w wyniku nieuczciwej działalności sprzedawców pojazdów mechanicznych na rynku wtórnym.
  2. Upowszechniania w społeczeństwie wiedzy i prawidłowych postaw w zakresie bezpiecznego nabywania używanych pojazdów mechanicznych.

Media o nas

Autotesto